menu

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

ΓΥΡΟΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ


Γύρος σπιτικός με σως γιαουρτιού

Γύρος σπιτικός απ΄ τα χεράκια σας. Ιδανική συνταγή για μεσημεριανό 
Τα παιδιά; Θα το λατρέψουν!


θα χρειαστούμε:
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού ή 2 τεμάχια ψαρονέφρι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
2 κλωνάρια ρίγανης
½ κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
ρίγανη ξερή
θυμάρι ξερό
πίτες  για γύρο

για τη σως:
4 κουτ. σ στραγγιστό γιαούρτι
2 κουτ. σ μαγιονέζα
1 κουτ σ. κέτσαπ


διαδικασία
Πλένουμε καλά το κρέας και το τεμαχίζουμε σε λεπτές λωρίδες.


 Τις βάζουμε σ΄ ένα μπολ μαζί με την πιπεριά και τα κλωνάρια ρίγανης.


Σ΄ ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός τη ρίγανη και το θυμάρι ) και το αδειάζουμε στις λωρίδες κρέατος για τις μαρινάρουμε . Καλό είναι να τ΄ αφήσουμε για 2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο. 

Στη συνέχεια αδειάζουμε το μίγμα σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε για 30΄ περίπου σε μέτρια θερμοκρασία.


Αφού ροδοκοκκινίσει ο γύρος μας αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ρίγανη και το θυμάρι.


Σερβίρουμε το γύρο με τις πίτες και με τηγανιτές πατάτες….. στο φούρνο



                                   
                                                     ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!


1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια! Ξετρελαθήκαμε οικογενειακώς. Τέρμα τα γυράδικα και τα fast food. Μπράβο παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή