menu

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

ΨΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ....ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


ΨΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ……..ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Όσο κι αν ακούγεται παράξενο , δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα τηγανητά ψάρια καθώς παίρνει άριστα στη γεύση !!
Μια πολύ απλή , γρήγορη και υγιεινή συνταγή.

Δεν έχετε παρά να το ετοιμάσετε και να το δοκιμάσετε!!!
















θα χρειαστούμε:
1 κιλό ψάρια (της αρεσκείας σας)
λίγο αλάτι (προαιρετικά)
αλεύρι κίτρινο (χωριάτικο)
ελαιόλαδο απλό ή αρωματισμένο με δενδρολίβανο

διαδικασία
Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε καλά τα ψάρια
, τα αλατίζουμε (προαιρετικά) και τα αλευρώνουμε . Σ’ ένα ταψί φούρνου στρώνουμε λαδόκολλα  και ελαφρώς την αλείφουμε με λάδι. Βάζουμε τα αλευρωμένα ψάρια στο ταψί.


Έπειτα τα λαδώνουμε με ένα πινέλο

Στη συνέχεια τα φουρνίζουμε στους 200 βαθμούς σε αντίσταση για 20 λεπτά περίπου χωρίς να τα γυρίσουμε.

Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα από το φούρνο και  από το  μέγεθος του ψαριού.

και κάτι ακόμα  
Το αρωματισμένο ελαιόλαδο με δενδρολίβανο δίνει μια ξεχωριστή νότα στο ψάρι. Έχει έντονη γεύση και άρωμα και ίσως  για κάποιους φανεί υπερβολικό. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε απλό ελαιόλαδο και να προσθέσετε σ’ αυτό λίγες σταγόνες αρωματισμένου.


                                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

1 σχόλιο:

  1. τέλεια λύση για καθαρή κουζίνα και τραγανά ψάρια. Μήπως υπάρχει κάτι σε σκορδαλιά; Δεν μπορώ να βρω καμία συνταγή που να με ικανοποιήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή