menu

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΕΛΤΕ ΑΠΟ ΚΡΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ


Μοσχάρι κοκκινιστό με πελτέ από κράνα και σάλτσα κόκκινης
  Μια ξεχωριστή συνταγή  για απαιτητικούς ουρανίσκους.




θα χρειαστούμε (για 4 ατομικές μερίδες)
1 κιλό μοσχάρι ( κατά προτίμηση χτένι )

(για την σάλτσα )
1 κουτ. σούπας πελτέ από κράνα
2 κουτ σούπας σάλτσα από κόκκινη πιπεριά
1 φλ τσαγιού φρεσκοτριμμένη ντομάτα
1/2 φλ τσαγιού ελαιόλαδο
3 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
λίγα κλωνάρια μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
νερό



Κατ΄ αρχήν  θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως η επιλογή του κρέατος εξαρτάται από την προτίμηση του καθενός. Εκτός από χτένι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι ή το νουά.  Ξεκινάμε λοιπόν! …





διαδικασία
Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να πλένουμε πολύ καλά το κρέας .
Έπειτα το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με νερό και το βάζουμε στη φωτιά να βράσει. Όταν αρχίσει να αφρίζει αδειάζουμε το νερό στο νεροχύτη και προσθέτουμε καθαρό νερό (ζεστό) έως ότου σκεπαστούν τα κομμάτια. (Προτιμώ τον τρόπο του βρασμού από αυτόν του τσιγαρίσματος γιατί είναι πιο υγιεινός και δε βαραίνει το στομάχι). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το μπαχάρι , τη δάφνη και το κρεμμύδι. Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 και κάτι περίπου ώρα. Αφού σιγουρευόμαστε πως το κρέας μαλάκωσε ( το μόνο σίγουρο )  και το νερό μας σώθηκε κατά πολύ ρίχνουμε τον περίφημο πελτέ από κράνα - ο οποίος χαρίζει μια γλυκόξινη γεύση – τη σάλτσα πιπεριάς, την ντομάτα , το λάδι , το μαϊντανό και στο τέλος αλατοπιπερώνουμε. Τ΄ αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά με μισάνοιχτο καπάκι για άλλα 10 λεπτά .Το κοκκινιστό μας είναι έτοιμο και μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι , ταλιατέλες και γιατί όχι και με κους κους.



                              ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!


                    
















 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου